Head to Heart logo
Head to Heart logo
Head to Heart logo

Over mij

HomeOver mij

Head to Heart

Head-to-Heart is het concept dat ik ontworpen heb ten behoeve van (preventieve) coaching en mediation. Het terug in verbinding komen met je eigen kracht voordat verdere escalaties hun intrede doen en je eigen draagkracht afneemt, is hetgeen dat ik graag begeleid en ondersteun. Het bieden van (proces) begeleiding in de vroege fase van een (intern of extern) conflict is waar Head-to-Heart voor staat. Dit zowel binnen de mediation als coaching en consultancy.

Head-to-Heart (mijn visie) is ontstaan door de verbinding tussen het denken en het voelen. De harde feiten en het zachte gevoel. Een harde uitstraling en het zachte innerlijk. Verbinding van ons lichaam en brein. Verbinding met jezelf en de ander. Kortom verbinding in een brede zin.

Ik ben een mediator, scheidingsspecialist en coach met een pedagogische achtergrond. Sinds 2007 ben ik werkzaam in jeugd- en gezinshulpverlening en behandeling binnen (jeugd)psychiatrie en jeugdzorg. In deze sectoren heb ik diverse specialistische ervaringen opgedaan en verschillende taken en functies gehad, waardoor ik een breed scala aan kennis en vaardigheden heb opgebouwd. Hieronder vallen o.a. systemisch en gedragstherapeutisch werk, psycho-educatie bijvoorbeeld door middel van uitleg van het effect van chronische stress, window of tolerance, inzicht in overlevingsstrategieën, hechtingsstijlen, eigen aandeel in conflicten (vechten, vluchten, bevriezen).

 

Daarnaast heb ik behandeling/begeleiding geboden bij diverse psychiatrische diagnostiek (zoals ADHD, ASS, persoonlijkheidsproblematiek), veiligheid en veilig opgroeien en opvoeden en (complexe) echtscheidingsproblematiek.  In dit werk heb ik ontzettend veel geleerd, maar ook geconstateerd dat er een tekort is aan vroege signalering en het tijdig adequate ondersteuning bieden. Juist door een vroege signalering kan het traject worden bekort en effectiever zijn. Het werd mijn missie om dit aanbod te creëren.

Naast mijn Social Work opleiding en diverse specialisaties gedurende mijn carrière, heb ik de opleiding tot Mediator succesvol afgerond. Hoogopgelopen conflicten in scheidings- en veiligheidszaken behandelde ik vanuit mijn diverse functies. Ik merkte dat wanneer men eerder bemiddeling aangeboden had gekregen, de ernst en eventuele escalatie van een situatie aanzienlijk minder zou zijn. Dit maakte dat ik dit zelf graag wilde gaan aanbieden.

Ik werk graag aan/met persoonlijke en systemische ontwikkeling gedurende crisissituaties en periodes. Verschillende life-events die het dagelijks leven opschudden, vragen vaak iets anders van ons dan de coping die we op dat moment hebben. Adequate procesgerichte ondersteuning gedurende deze tijden kan een ware verlichting zijn, waar we vanuit chaos weer richting orde willen groeien.

Zelf ben ik als minderjarige vluchteling in 1999 naar Nederland gekomen. Vanuit een toestand van chaos en onveiligheid heb ik een heel nieuw bestaan opgebouwd met en ondanks al wat op mijn pad kwam. Met een flinke dosis toewijding, leergierigheid, doorzettingsvermogen en het vertrouwen sta ik nu met alle kracht en zachtheid.

Door mijn levenservaringen in combinatie met mijn werkervaring kan ik zonder enig oordeel vooraf, de ander zien. Mijn kracht is om handen en voeten geven waar de ander niet makkelijk zaken ordent en onder woorden brengt. Vanuit mijn rol mag je ook een kritische en soms confronterende blik verwachten, maar deze wordt gevormd vanuit mijn kracht om onuitputtelijk naar mogelijkheden te blijven kijken.

Kennismakingsgesprek gratis en vrijblijvend

Head to Heart © 2024 Alle rechten voorbehouden